دوربین مداربسته را بشناسید
دوربین مداربسته توسط والتر بروخ اختراع شد و برای اولین بار در سال 1942 درجنگ جهانی دوم در آلمان برای نظارت بر موشک های V-2 استفاده شد. هفت سال بعد، در سال 1949، دوربین مدار بسته به صورت تجاری در دسترس همه قرار گرفت و درسال 1990 به طور کامل رایج شد.

انواع دوربین های مداربسته
هنگامی که صحبت از ایمن سازی کسب و کار شما می شود، انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته وجود دارد که می توانید از بین آنها انتخاب کنید. نظارت نقش بزرگی در جامعه امروز ایفا می کند و با دوربین های اطراف ما، زندگی روزمره ما هر روز سطوح بالاتری از امنیت را تجربه می کند.
با این حال، آنچه بسیاری از مردم نمیدانند این است که انواع مختلفی از دوربینهای مداربسته وجود دارد که مناسب موقعیتها یا مکانهای مختلف هستند و انتخاب دوربین مناسب برای کاربرد مناسب واقعاً حیاتی است. در اینجا، به بررسی نوع دوربینها و آنچه که آنها را برای برخی مکانها نسبت به مکانهای دیگر منحصر به فرد و مناسبتر میکند، میپردازیم.

1. Dome Camera (دوربین دام)
دوربین Dome یا دوربین گنبدی شکل یکی از رایجترین دوربینها برای امنیت و نظارت در محیطهای داخلی و خارجی است و با ظاهر ی که دارد، تشخیص اینکه دوربین به کدام سمت رو به روست را برای تماشاگران دشوار می کند.
از دیگر مزایای دوربین های Dome می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سهولت نصب
- ویژگی های مقاوم در برابر حوادث
- دید در شب IR

2. Bullet Camera (دوربین بولت)
دوربین Bullet یا دوربین استوانه ای شکل برای استفاده در فضاهای باز به کار می روند. نقاط قوت آنها به طور خاص در برنامه هایی است که نیاز به مشاهده از راه دور دارند. این دوربین ها در داخل محفظه های محافظ نصب شده اند و در برابر گرد و غبار، خاک و سایر عناصر طبیعی محافظت می شوند. دوربینها را میتوان به راحتی با یک براکت نصب کرد و بسته به نیازهای کاربری، با لنزهای ثابت یا وریفوکال نصب شود.
از دیگر مزایای دوربین های بولت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دید در شب IR
- نصب وسایل کمکی با اندازه جمع و جور
- وضوح تصویر با کیفیت بالا

3. C-mount Camera
دوربین های C-mount همراه با لنزهای جداشونده، امکان تغییرات ساده لنز را برای تناسب با کاربردهای مختلف فراهم میکنند. دوربین های C-mount به لطف امکان استفاده از لنزهای ویژه می توانند مسافت های بیش از 12 متر را پوشش دهند، در حالی که لنزهای مداربسته استاندارد فقط می توانند مسافت های 10 تا 12 متر را پوشش دهند.
سایر مزایای دوربین های C-mount عبارتند از:
- می تواند از تغییرات در فناوری پشتیبانی کند
- برای استفاده در داخل ساختمان موثر است
- دارای اندازه های بزرگ هستند

4. Day/Night Camera (دوربین روز و شب)
این دوربینها که هم در محیطهای معمولی و هم در محیطهای کم نور کار میکنند، از عدم نیاز به نورگیرهای مادون قرمز داخلی بهره میبرند، زیرا به لطف قطعه های تصویربرداری حساس فوق العاده شان میتوانند تصاویر ویدیویی واضحی را در تاریکی ثبت کنند. به همین دلیل، این دوربین ها برای برنامه های نظارتی در فضای باز که در آن دوربین های IR قادر به عملکرد بهینه نیستند، ایده آل هستند.
سایر مزایای دوربین های روز و شب عبارتند از:
- ضبط به دو صورت رنگی و سیاه و سفید
- طیف گسترده ای از اندازه های موجود است
- قابلیت مادون قرمز

5. PTZ Camera
(pan/tilt/zoom) PTZ حرکت / شیب / زوم
این نوع دوربینها اجازه میدهند که دوربین به چپ یا راست، بالا و پایین حرکت داده شود و حتی اجازه میدهد که لنز به نزدیکتر یا دورتر زوم شود. این دوربین ها در شرایطی استفاده می شوند که یک فرد نگهبان یا یک متخصص نظارت در آنجا است که سیستم های امنیتی را اداره می کند.
سایر مزایای دوربین های PTZ عبارتند از:
- 200 متر دید در شب IR
- زوم اپتیکال X36
- وضوح تصویر با کیفیت بالا

6. Infrared Camera
یکی از بهترین دوربینهای نظارت 24 ساعته در ارائه فرودگاهها، بنادر، تابلوها و بسیاری از زیرساختهای حیاتی دیگر با تصاویر با کیفیت، صرف نظر از اینکه چه ساعتی از روز است. دوربینهای مادون قرمز دارای LED های کوچکی هستند که لنز را احاطه کردهاند تا به تشخیص چهرههای متحرک به رنگ مشکی کامل کمک کنند. دوربین های حرارتی می توانند در فواصل طولانی، تا فاصله 300 متری را ببینند. سایر مزایای دوربین های مادون قرمز عبارتند از:
- متجاوزان را در فاصله 300-250 متری شناسایی می کند
- در نور کم دید خوبی دارد
- تابش حرارتی آن از موانع عبور می کند

چه نوع دوربین مداربسته ای بخرم؟
بسیار مهم است که مطمئن شوید دوربین مدار بسته مناسبی را انتخاب کرده اید، زیرا بسته به محل قرارگیری آنها و استفاده اصلی آنها، باید دوربینی را پیدا کنید که بهترین نیازهای شما را برآورده کند.
چه به دنبال نصب دوربین مداربسته در خارج از یک ملک برای مشاهده فعالیت های مجرمانه باشید، چه آن را در داخل برای نظارت بر خانه یا اجناس یک شرکت قرار داده باشید، تنوع برای همه وجود دارد.
با درک انواع مختلف دوربین ها و ضبط کننده های موجود، می توانید مناسب ترین گزینه ها را برای امنیت کسب و کار یا خانه خود انتخاب کنید.
به یاد داشته باشید هنگام تصمیم گیری، جنبه هایی مانند کیفیت تصویر، منطقه پوشش، ظرفیت ذخیره سازی و دسترسی از راه دور را در اولویت قرار دهید. علاوه بر این، با متخصصان امنیتی یا تامین کنندگان قابل اعتماد مشورت کنید تا مطمئن شوید که انتخاب آگاهانه ای دارید که با اهداف امنیتی شما همسو است.
سرمایهگذاری بر روی دوربینهای مداربسته و ضبطکنندههای مناسب نه تنها به جلوگیری از مجرمان کمک میکند، بلکه شواهد ارزشمندی را در صورت بروز حوادث فراهم میکند. می توانید اقدامات احتیاطی لازم را برای محافظت از دارایی ها، عزیزان و آرامش خاطر خود با اجرای یک سیستم نظارت جامع متناسب با نیازهای شما را انجام دهید.